Combo Koor MozaiK


gospelkoor2015

Het Gospelkoor Hulsberg is opgericht in 1969. Het bestaat uit ongeveer 60 zangers en zangeressen in de leeftijd van 18 tot 70 jaar uit heel Zuid-Limburg. Het koor wordt muzikaal ondersteund door een eigen combo, dit alles onder leiding van dirigent Paul Lemmens.

Het repertoire van het Gospelkoor bestaat, anders dan de naam misschien doet vermoeden, niet alleen uit gospels maar uit hedendaags repertoire.
Zo zingen we bijvoorbeeld liedjes als I would stay van Krezip, May it be uit The Lord of the rings, Viva la vida van Cold play, You raise me up van Leonard Cohen en Home van Dotan.

Het Gospelkoor werd in 1969 opgericht als een jongerenkoor, een koor voor en door jongeren. Het koor luisterde eens per maand jongerenmissen op met eigentijdse muziek en met eigen teksten, in de parochiekerk van Hulsberg.

Een jongerenkoor kun je het Gospelkoor niet echt meer noemen, de gemiddelde leeftijd van de leden schommelt zo rond de 45 jaar,  we hebben tegenwoordig leden vanaf 20 jaar tot over de 70,  maar de doelstellingen van de begin tijd worden nog steeds onderschreven; het opluisteren van vieringen met eigentijdse muziek en eigen teksten; dit zo ongeveer een keer per maand. Daarnaast vinden er nog een aantal andere activiteiten plaats, zoals het opluisteren van huwelijksmissen en kerstvieringen. Het opluisteren van de carnavalsmis ( een dialectmis) van de Hulsbergse carnavalsvereniging de Beumerwalders is al jarenlang traditie. Ook zijn we de laatste jaren vaste gast bij de opluistering van de carnavalsmis in Voerendaal.

De afgelopen jaren hebben we een passieconcert samengesteld en diverse keren in Hulsberg en omgeving uitgevoerd. In november 2007 hebben we het concert Wereldwijs uitgevoerd, een muzikale reis om de wereld. In 2014 bestond het koor 45 jaar. Speciaal voor dit jubileum is er een nieuw concert samengesteld ‘ Sing sing sing’ een muzikale reis door 45 jaar muziekgeschiedenis. Een nieuw concept voor het koor met dans en bewegingen.. Dit concert is verscheidene keren uitgevoerd, en werd met enthousiasme ontvangen.

Wat onze toekomstplannen betreft: we denken aan een concertreis of een nieuw concert t.g.v. het 50 jarig bestaan, deze plannen zijn nog in een heel pril stadium. Al met al mag je zeggen dat het Gospelkoor een bruisende vereniging is, na 46 jaar misschien een dagje ouder maar nog steeds jong van hart!

Contactpersoon:
Loes Kuipers-van Donselaar
Aan de Dorekoel 20
6336 WB Hulsberg
Tel. 045 4052350

Website: www.gospelkoorhulsberg.nl