Humisa


De werkgroep Humisa (Hulsbergse Missie Activiteiten) houdt zich bezig met de noden in de derde wereld en dichterbij. Wij verzorgen onder andere de kerkdeurcollectes, de vastenactie, kinderwereldmissiedag, wereldmissiedag en mèt en vòòr de jeugd organiseren wij de jaarlijkse sponsorloop. De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor Annai Home for Children in Zuid-India www.annaihomeforchildren.org. Kapelaan Amal heeft hier een aantal maanden gewerkt voordat hij naar Nederland kwam. Het geld wordt gebruikt voor scholing, eten en opvang van de kinderen. De 250 kinderen die hier wonen, zijn deels wezen.

Kapelaan Amal zorgt er zelf voor dat het geld ter plekke terecht komt, zodoende blijft er niets aan de strijkstok hangen.

Voorheen werden er, via Humisa, 8 kinderen gesponsord in de Fillippijnen. Deze kinderen en ouders zijn momenteel zover dat ze zelfstandig kunnen functioneren en onze zorg niet meer nodig hebben .

Met Kinderwereldmissiedag, het 1ste weekend van oktober, verkopen wij als groep de producten van de Wereldwinkel van Nuth in onze kerk. Op deze manier krijgt de 3de Wereldwinkel ook aandacht in onze parochie. Ook ondersteunen we de jaarlijkse Vastenactie door middel van een huis aan huis collecte in de Goede Week.

Hiervoor zijn wij steeds op zoek naar mensen die ons een uurtje willen helpen.

Donaties kunt u overmaken op de rekening van Parochie vd H Clemens Humisa NL26 RABO 0124 1095 35

Contactpersoon:
Jacqueline Pluijmaekers-van Kempen
Jhr. Van der Maesenstraat 57
6336 VB Hulsberg
Tel. 045 4051872