Diaconie


Diaconie is een van de belangrijkste taken van een geloofsgemeenschap. Diaconie is een taak van de kerk en een taak ván mensen vóór mensen. Diaconie is aandacht hebben voor mensen in nood, dichtbij en veraf. Diaconie is ook de nood willen zien van mensen in je eigen omgeving, niet alleen materiële nood, maar ook eenzaamheid en ziekte. Diaconie is proberen ons in te leven in situaties van mensen met problemen, en niet direct met ons oordeel klaar te staan, in de trant van: “Hadden ze maar….”

De werkgroep wil proberen om de noden in onze parochie te zien, en een steuntje in de rug te geven. Als u onze hulp kunt gebruiken, of als u iemand kent die onze hulp zou kunnen gebruiken, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon.

In de gemeente Nuth is een werkgroep S.A.N. (Sociale Actie Nuth). Vanuit onze werkgroep zijn we hierin actief. Deze groep werkt eraan om de drempel naar de gemeente lager te maken en daarnaast te zorgen voor meer privacy en respect voor mensen. Daarnaast moeten mensen in staat gesteld worden om via duidelijke formulieren aan de weet te komen waar zij recht op hebben, als ze op een uitkering aangewezen zijn. Diaconie is zorg óm en vóór mensen in nood.

Donaties kunt u overmaken op de rekening van Parochie vd H Clemens Diaconie NL 83 RABO 0137 7376 88

Contactpersoon:
Jacqueline Pluijmaekers-van Kempen
Jhr. Van der Maesenstraat 57
6336 VB Hulsberg
Tel. 045 4051872